Egy járókelő jelentette szerda délelőtt a kecskeméti rendőrségen, hogy egy két-hároméves kisfiú felügyelet nélkül hajtott át háromkerekű kismotorral a forgalmas, négysávos Petőfi Sándor utcán. A kiérkező rendőrök a bejelentő mellett találták a gyereket, a szülei azonban sehol sem voltak. Végigjártak több környékbeli üzletet is, de hiába, végül kiderült, hogy a gyerek egy közeli bölcsődéből lógott el.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Nem példanélküli esetről van szó, hiszen a Vezess.hu szeptemberben számolt be arról, amikor egy kisgyerek Rio de Janeiro egyik fő útvonalának meredek szakaszán motorozott az autók között műanyag járművével.

A kisfiú lábbal hajtós motorra pattant a lejtő tetején, majd meg sem állt az aljáig, tudomást sem véve a mellette olykor arasznyi távolságra elhajtó autókról. Amikor pedig célba ér, megfordul, felcaplat a lejtő tetejére, és újra elrajtol.

(Forrás: police.hu, a kép illusztráció)