Rénszarvasait és manóit hátrahagyva, egyedül érkezett meg Magyarországra Joulupukki, az észak-finnországi Rovaniemiben élő igazi, egyetlen, hamisítatlan Mikulás. Egy hétig volt hazánkban, több ezer gyerek arcára csalt mosolyt – és több száz kilométert utazott a veszprémi Autó Nexus márkakereskedés által biztosított Ford Tourneo Custom kisbusszal. 

Joulupukki először 2002-ben látogatott el hazánkba, és azóta évről évre visszatér. Hol itt, hol ott látogatja meg a gyermekeket, nagyvárosban és kis településen, és bár kísérőit otthon hagyja, ilyenkor is bőven hoz magával ajándékokat. 
... kivéve most!

… kivéve most!

Ezért is volt szerencsés választás idei pót-szánja: az Autó Nexus autókereskedés, amely immár nyolcadik alkalommal gondoskodik Joulupukki magyarországi közlekedéséről, a hatalmas csomagtérrel rendelkező Ford Tourneo Custom egy példányát szerszámozta (azaz matricázta) fel a nagy utazásra. 
Ford repítette a lappföldi Mikulást magyar körútján 3


A Finnagora Finn Kulturális Intézet szervezésében érkező Mikulás a Finnair járatáról egyenesen a Ford kisbuszába pattant, és Veszprém, Somogy és Csongrád megyei állomások után december 6-án ékezett a fővárosba. 
Itt részt vett a Mikulásgyár megnyitó ünnepségén, majd további városok és gyermekintézmények felkeresése után hazarepült, hogy megkezdje a felkészülést a nagy karácsonyi bevetésre.