Bruttó három forinttal megemeli a Mol a gázolaj nagykereskedelmi listaárát pénteken, míg a benzin ára akkor nem változik – írja a Portfolio.hu. Így a benzin literjét bruttó 383,6, a gázolajét pedig bruttó 406,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek a cég.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os dízel-áremelés és a benzin árának változatlanságával) szembesülnek majd pénteken a kutakon. Eszerint a benzint átlagosan 404-405 forintos, a gázolajat pedig átlagosan 428-429 forintos literenkénti áron lehet megvásárolni.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 2 forinttal, a gázolajét 7 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 0,5%-os emelkedésnek, a dízel esetén 1,6%-os drágulásnak felel meg.

Ismét emelkedik az üzemanyag ára 2 A gázolaj emelkedésének oka a finomított termékek árának mérsékelt emelkedése mellett a hazai fizetőeszköz dollárral szembeni gyengülésével magyarázható, ami alapvetően kedvezőtlen irányba hatott a hazai autósok számára. A benzin esetén a finomított termékek árának emelkedése visszafogottabb volt, így itt az áremelés majd a jövő hét elejére maradhat, amennyiben fennmarad vagy tovább romlik a mostani állapot (forintárfolyam és dolláros jegyzésárak).