A Dacia visszatérése önmagában is sikertörténet, a modellpalettán belül pedig a Duster üstökösként repíti a márkát az üdvösség felé. A mindössze három éve árult autóból 450 ezer kelt el eddig világszerte. A Renault budget-márkája nem csak a harmadik világban és Európa keleti végein teljesít szépen, tele van vele az Európai Unió szerencsésebb fele is.
December első napján pedig a román Honvédelmi Minisztérium katonai felvonulás keretein belül mutatta be a Dacia Duster egy igen komolyan felfegyverzett változatát. Egyes források szerint valószínű, hogy a román hadsereg rendszeresíteni fogja a “mini Hummert”, amit a Renault romániai mérnöki központja, az RTR tervezett. 
A speciális Daciát felszerelték szinte mindennel, amire csak egy harci járműnek szüksége lehet: páncélozott borítás, megerősített alvázlemez, külső bukókeret (ami a légi szállítások alkalmával is jól jöhet), kapott 12 és 24 voltos csatlakozókat, így áramellátásra is szolgálhat a Duster. De a legmeggyőzőbb kiegészítő a Dacia tetejére szerelt géppuska. Mondjuk ezzel biztosan megnő az autó alapból horrorisztikus, 0,42-es alaktényezője, de a hadseregnél általában nem az aerodinamikai hatékonyság a lényeg.
A legdurvább Dacia 3
Azt nem tudni, hogy a motoron hajtottak-e végre módosításokat, de elképzelhető, ugyanis a megnövekedett súly miatt (páncél, géppuska, bukócsövek) elkelhet a nagyobb teljesítmény. A szigorú, katonai zöldben díszelgő Dacia Duster állítólag megfelel a NATO előírásainak, így nincs akadálya a rendszeresítésnek. 
A legdurvább Dacia 4
A katonaság mellett a tűzoltóság és a rendőrség is kapott Dustereket.
A legdurvább Dacia 5
A legdurvább Dacia 6
Dacia Duster tesztjeinket és híreinket ezen a linken éritek el!
Szívesen látnál a Magyar Honvédségben ilyen Dustert?
Igen, mert olcsó és nem kerülne sokba az államnak
0% ()
Igen, szerintem a TEK-nek is tökéletes lenne az Audik helyett!
33% (1)
Igen, mert remek a terepjáró képessége és olcsó
0% ()
Nevetséges, semmire nem való ez az autó
67% (2)
Nem érezném magam biztonságban, ha ilyenek védenék a hazát
0% ()
Nekem aztán mindegy
0% ()