Külföldi hírforrások nemrég arra gyanakodtak, hogy az 500 ezer dolláros (111 millió forintos) Porschéban mondta fel valami a szolgálatot, és lehetséges, hogy ezért következhetett be a tragikus baleset, amely során vasárnap Paul Walker életét vesztette. (videó a balesetről ezen a linken.)
Pár órával ezelőtt azonban kiderült, hogy a színész – akinek leghíresebb filmjei az illegális utcai autóversenyzés világában játszódnak -, pontosan ilyen helyzetbe került, egy másik autóval versengtek, amikor bekövetkezett a baleset – adta hírül a CNN amerikai hírcsatorna, rendőrségi forrásokra hivatkozva.  
A rendőrség vizsgálja a névtelen telefonóló állításait, aki szerint a baleset idején a Porschét vezető  Roger Rodas illegális utcai versenyen vett részt. A nyomozók pedig arra kérik az embereket, hogy aki esetleg a környéken tartózkodtak az ominózus időpontban, és rögzítette valamilyen módon a száguldást, az jelentkezzen náluk, esetleg küldje el nekik a videót, vagy a képeket.
Az már biztos, hogy a Porsche túllépte a megengedett sebességet, ugyanis az oszlopon, amit eltalált az autó, egy 45 mérföld/órás (70 km/óra) sebességkorlátozó tábla volt. A helyszínelők pedig megállapították a gyorshajtást.
Utcai versenyzés okozhatta Paul Walker halálát! 3
A TMZ  korábbi elmondása szerint valószínűsíthető, hogy a kormány meghibásodása miatt veszítette el az irányítást Rodas az autó felett, mert elfolyt  a szervó-olaj így megváltozott az Porsche irányíthatósága. Több szemtanú is látni vélte, hogy még a halálos kanyar előtt kifolyt valami az autóból, és ezután következett be a baleset. 
A lap már az előzőekben megírta, hogy az autóhoz nem nyúltak házilag, nem voltak rajta módosítások, és ritkán használták, jó állapotban volt. Szerintük ezek mind arra is utalhatnak, hogy valamilyen gyári alkatrész hibásodhatott meg.
Utcai versenyzés okozhatta Paul Walker halálát! 4
A Daily Mail viszont cáfolta ezen értesüléseket, arról adott hírt, hogy a nyomozás vezetője szerint a nagy sebesség okozhatta az utas és sofőré halálát. Ezt látszik alátámasztani, hogy a biztonsági öv egyik darabját az autóból kiszakadva, a földön találták meg a helyszínelők. Persze ezek nem hivatalos közlemények, a színész és barátja halálát okozó igazságra, csak a hivatalos vizsgálat után fog fény derülni.

Nem szabad elfelejteni, hogy a balesetben szereplő autó a Porsche Carrera GT, a német gyártó versenysportban szerzett tapasztalatai alapján épült. Tízhengeres motorja 612 lóerős, amely minimális elektronikai segédlet mellett szabadul a hátsó kerekekre. Nagy sebességű vezetéséhez komoly tudás kell.

Ez a videó pedig remekül demonstrálja, hogy a Carrera GT bizony leginkább versenypályán érzi jól magát. (Nürburgring)
Miután a tragédia híre körbejárta a világot, a Halálos iramban stábja közleményt adott ki, amiben az állt, hogy minden valószínűség szerint késni fog a hetedik rész. James Wan rendező pedig elmondta, hogy Paul Walker halála miatt valószínűleg át fogják írni a forgatókönyvet.
Walker családja és a barátai teljesen összetörtek, értetlenül állnak az esettel szemben. Tyrese Gibson,  aki több filmben is Paul Walker partnere volt, ellátogatott a helyszínre és a roncs egy darabját magával vitte.
Utcai versenyzés okozhatta Paul Walker halálát! 5
A színész 23 éves barátnőjével, Jasmine Pilchard-Gosnell már közel hét éve volt együtt, és nagy terveik voltak. A 17 évnyi korkülönbségnek ellenére, a pár állítólag szoros kapcsolatban és boldogan élte hétköznapjait.
Utcai versenyzés okozhatta Paul Walker halálát! 6
Amint hivatalos közleménybe adják, hogy mi volt Paul Walker és Roger Rodas halálnak pontos oka és körülményei, be fogunk róla számolni. 
Nem Paul Walker az első híresség, aki autóban lelte halálát, az ezen a linken elérhető cikkünkben hasonló eseteket mutatunk be.