Németországban a VDAT szervezet tömöríti egybe a tuningcégeket, jelmondatuk pedig a “Tune it! Safe!” (tuningolj biztonságosan). Kezdeményezésük az illegális és veszélyes átalakítások ellen lobbizik, és idén is – ahogy eddig már négy alkalommal -, az Essen Motor Show-n állítanak ki egy egyedi rendőrautót, november 29 és december 8 között. Ebben az éveben a szervezet az AC Schnitzert kérte fel, hogy az új BMW 4-es kupéra húzzanak rendőr egyenruhát. 
Kívülről elsősorban a 21 colos felnik keltenek feltűnést, amelyeken 245/30-as gumik feszülnek, amivel valljuk be nem a kényelemre alapoztak. De ha mindez nem tenné eléggé rázóssá a közlekedést – még a tükörsima német autópályákon is -, a futóművön 2,5 centimétert ültettek.
Az ACS4 2.8i Coupé névre keresztelt rendőrautó 294 lóerős, pontosan 45-el több, mint az alap BMW 428i. Az rossz fiúknak bizony fel kell kötni a gatyát, mert ezzel az átalakítással az autó 5,7 másodperc alatt érheti el a 100 kilométer/órát, végsebessége elektronikusan korlátozva 250 km/óra.
Persze nem valószínű, hogy ezt az autót valaha is szolgálatba állítja akár a német autópálya-rendőrség, de prezentációnak mindenképp nagyon látványos. 
Ha pedig kíváncsiak vagytok az előző évek “Tune it! Safe!” rendőrautóira, galériánkban megtaláljátok őket, érdemes kattintani.