Péntektől bruttó három forinttal emeli a Mol a dízel nagykereskedelmi listaárát, míg a benzin ára most nem változik – írja a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 383,6, a gázolajét pedig bruttó 403,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os dízelár emelés és a benzin árának változatlanságával) szembesülnek majd pénteken az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 404-405 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Természetesen az autósok akár 20-30 forintos árkülönbségekkel is találkozhatnak a kutaknál.
Ismét emelkedik az üzemanyag ára 1
Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 1 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, míg a dízel ára éppen ennyi volt egy évvel ezelőtt. Ez a benzin esetén 0,3%-os csökkenésnek felel meg.

A dízelár emelkedésének oka a finomított termékárak mérsékelt emelkedése, eközben a hazai fizetőeszköz árfolyama nem változott a dollárhoz képest, így ez a tényező nem befolyásolta sem kedvező, sem kedvezőtlen irányba az árakat. A benzin esetén sem a finomított termékárak nem változtak, sem a forint mozgása sem volt akkora, hogy az árváltozást indokolt volna.