A DTM-versenynaptárában a Hungaroring mellett csak három nem németországi helyszín szerepel, Ausztria, Oroszország és Kína. “A célunk mindig is az volt, hogy minél több világversenyt rendezzünk Mogyoródon, azt mondhatom, jövőre a Hungaroring Európa legkiemelkedőbb pályája lesz ebben a tekintetben” – jelentette ki Gyulay Zsolt vezérigazgató. A menedzsmentet is megújítják, Faluvégi Péter, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) főtitkára 2014-ben pályaigazgatóként dolgozik majd Mogyoródon.

A Hungaroring versenynaptárában május 4-i dátummal a túraautó-világbajnokság (WTCC), május 31-i időponttal a DTM, július 27-i dátummal a Forma-1-es Magyar Nagydíj, szeptember 6-7-i időponttal pedig a kamion Európa-bajnokság futamai kaptak helyet. Július 5-én és 6-án az International GT Open, szeptember 23-án és 24-én pedig a Renault-világsorozat (WSR) mezőnye látogat Mogyoródra.

Az idei évet a Hungaroring Sport Zrt. menedzsmentje jó eredménnyel zárta, a Forma-1-es versenyhétvége 19 milliárd forintos bevételt jelentett az országnak. “Abban bízunk, hogy 2014 még ennél is sikeresebb lesz, ennek eléréséhez sokat jelent a versenynaptár további két eseménnyel történő bővülése” – nyilatkozta Németh Lászlóné fejlesztési miniszter.

Jövőre a közmédia csatornáin lesznek láthatóak a Forma-1, a DTM és a WTCC futamai is, s mindegyikhez tartozik majd saját magazinműsor.