A Concept XR Phev akár a Mitsubishi ASX utódja is lehetne, ám merész törésvonalai, áramvonalas idomai, átlátszó A-oszlopa és magasra húzott szélvédője azt jelzik: jó néhány generációnak be kellene még férni a két modell közé, hogy változatlan formában utcára kerülhessen a nevében (crossover runner) és megjelenésében atlétát idézni hivatott autó. 

Nem is gond, hiszen a formabontó jármű fedélzetén elhelyezett technológiáknak úgyis kell még jó néhány év, mire sorozatgyártásba vennék őket: a tetőt borító napelemektől az adaptív hátsó tetőszárnyig mai színvonalon csak igen drágán megvalósítható megoldások ékesítik a 4,37 méteres, ötajtós terepkupét. 
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 1
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 2

Örömautó 1,1 literes turbómotorral?

Örömautó 1,1 literes turbómotorral?

Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 10
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 11
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 12
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 13
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 14
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 15
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 16
Fotó megosztása:
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 17
Ha a külső futurisztikusan sportos, hatványozottan igaz ez a belső térre: a négy utas négy különálló kagylóülésben foglalhat helyet, a sofőré azonban kontrasztos kárpitozású, ezzel is kihangsúlyozva az autó vezetőcentrikus jellegét. 
A műszerfal leginkább a hatvanas évek amerikai autóira emlékeztet, egy központi tornyot két oldalról vízszintes elrendezésű műszerek határolnak. A kiegészítő multimédiás kijelző a szélvédő tövében, a műszerfal teljes szélességében kapott helyet, a kormánykerék agyát érintésérzékeny kezelőfelület foglalja el. 
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 18
Míg a fentiekből a közeljövőben legfeljebb a kijelzőkoncepció egy része valósulhat meg, a hajtáslánc kiforrottnak és aktuálisnak hangzik. 
Bár szabadidőjármű, az XR-PHEV elsőkerék-hajtású modell, amelynek 1,1 literes, közvetlen befecskendezéses, háromhengeres MIVEC turbómotorját (100 LE) kompakt, de nagyteljesítményű villanymotor (160 LE) segíti feladata elvégzésében. A nagykapacitású akkumulátor által kiszolgált hajtáslánc háromféle üzemmódban (soros hibrid, párhuzamos hibrid, elektromos) működtethető. Utóbbiban akár 85 kilométert képes megtenni káros anyag kibocsátása nélkül. 
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 19
A legújabb japán módi szerint az XR háztartási berendezések táplálására alkalmas kimenő aljzatot is kapott: erről egy napon keresztül képes 1,5 kW teljesítményű készülékeket működtetni; a benzinmotort áramfejlesztőként üzemeltetve ez tíz napra növelhető. 
 
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 20
Örömautó 1,1 literes turbómotorral? 21