Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 1
Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 2

Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon

Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon

Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 6
Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 7
Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 8
Fotó megosztása:
Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 9


Alig több mint egy hetük maradt az autósoknak arra, hogy eldöntsék, év végi évfordulós kötelező biztosításukat lecserélik vagy sem. A Netrisk.hu előző évekből származó statisztikája azt mutatja, hogy az igazi hajrá csak most kezdődik, mert az autósok 47 százaléka az előző két évben is az utolsó tíz napra hagyta a döntést.

A Posta november 18-ig érvényes díjkedvezményének megszűnése jelentősen átrendezte a szerződések biztosítók szerinti megoszlását: a még mindig második Posta az elmúlt három napban a korábbi 27 százalék helyett már csak a szerződések 9 százalékát szerezte meg. Az átrendeződés tovább erősítette az Allianz hegemóniáját, miközben a változásnak további hasznélvezői elsősorban a K&H, a Groupama és az Astra biztosítók lettek.
Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 10 Sokaknak még mindig megéri váltani: a PBA Biztosítási Alkusz friss adatai szerint a náluk új szerződést kötők jövő évi kötelezőjükön 23,6 százalékot spórolnak, vagyis az idén fizetett, átlagosan csaknem 17 500 forintos tarifájukat 11 600 forintra csökkentik 2014-ben. A budapestiek még ennél is jobban jártak, mert ők átlagosan csaknem 10 ezer forintot takarítottak meg.
Csak most jön az őrület a kötelezőpiacon 11 Az a naptári évfordulóval rendelkező autós, aki nem lép december 1-ig, már nem tud biztosítást váltani. A felmondást az érintettek megtehetik faxon vagy személyesen a biztosítók ügyfélszolgálatán.