A tűzoltóknak legalább annyira gyorsan a helyszínre kell érniük, mint a mentőknek vagy a rendőrségnek. Késlekedésre nincs idő, hiszen a tűz nem játék, ha nem érkezik időben a segítség akár emberéleteket is követelhetnek a lángok. Dubajban pedig ezt igen komolyan veszik, úgy tűnik, a helyi rendőrség után a tűzoltóság is bevezette a szupersport kategóriát. 
Sportautóból tűzoltó Dubajban 1
Sportautóból tűzoltó Dubajban 2

Sportautóból tűzoltó Dubajban

Sportautóból tűzoltó Dubajban

Sportautóból tűzoltó Dubajban 9
Sportautóból tűzoltó Dubajban 10
Sportautóból tűzoltó Dubajban 11
Sportautóból tűzoltó Dubajban 12
Sportautóból tűzoltó Dubajban 13
Sportautóból tűzoltó Dubajban 14
Fotó megosztása:
Sportautóból tűzoltó Dubajban 15
A 2013-as dubaji légiparádé vasárnapi nyitóeseményén egy 455 lóerős Chevrolet Corvette Stingrayt vettek elő a tarsolyból a rendezvényt biztosító polgári védelem tagjai. Egyelőre nehéz elképzelni, milyen feladatot szánnak a 6,2 literes, V8-as szörnyetegnek, de az valószínű, hogy ez a járgány fog először a helyszínre érkezni, ha valahol baj történik. 
Orvosi és technikai segítséget mindenképpen nagyon gyorsan célba tud juttatni. De nem ez az első Corvette a kötelékben, 2007-ben is volt egy amerikai izomautó a polgári védelem színeire festve, tűzoltókészülékkel felszerelve. Valószínűleg ezt váltotta az új modell.
Sportautóból tűzoltó Dubajban 16
Valószínű, hogy ez esetben is arról van szó, hogy a kormány igyekszik a turistáknak és a világnak megmutatni, Dubaj remek hely, van stílusa, és főleg rendíthetetlen közbiztonsága.  
A dubaji rendőrségnek azonban még ennél is durvább szolgálati autói vannak, található a gépparkban Chevy Camaro,Lamborghini Aventador,Bentley Continnental GT, Mercedes SLS AMG, beszerezték a mindössze hetvenhét darabban gyártott Aston Martin One-77 egy példányát, és még egy Ferrari FF is került az állományba. Ezek mellett a BMW 6 Grand Coupé kifejezetten büntetőjáratnak hangzik.
Sportautóból tűzoltó Dubajban 17
Sportautóból tűzoltó Dubajban 18
Olaszországban is előfordult már, hogy több száz lóerős autóból készítettek lánglovagot. Az 1967-es Maserati Quattroportaminot legtöbbször a versenypályákon használták a tűzesetek megfékezésére. Fontos volt, hogy gyorsan a helyszínre érjen, hiszen ha a pilóta bennragadt az égő versenygépben, nem lehetett késlekedni. Motorháza alatt 4,2 literes V8-as, 260 lóerős motor található.
Sportautóból tűzoltó Dubajban 19

Mit gondolsz, van értelme ilyen hatósági járműveknek?
Persze, hogy van! Egész nap járőröznék.
1% ()
Ez csupán villantás, mert megtehetik.
1% ()
Semmi értelme!
1% ()
Máshol meg éheznek.
1% ()