Az utóbbi pár évben úgy veszik a hollywoodi sztárok a környezetbarát autókat, mint a cukrot, mert valószínűleg azt hiszik, hogy jó benyomást keltenek a rajongókban, ha a lesifotósok Teslákban vagy Priusokban kapják le őket. Nincs ezzel gond, legalább amikor ilyen autóval közlekednek, kevésbé szennyezik a környezetet és egyúttal népszerűsítik az alternatív hajtásokat.
George Clooney – híres amerikai színész, a Vészhelyzet című sorozattal futott be -, az elsők között vásárolt magának Teslát, de sajnos nincsenek jó benyomásai a modellről, és ennek a minap hangot is adott. Az Esquire magazinnak nyilatkozta, hogy bármennyire is szimpatikus neki a márka, kénytelen volt eladni Tesla Roadsterét, mert szerinte nem túlságosan megbízható, sokszor cserbenhagyta, amikor szüksége lett volna az autóra. 
Az interjúban arra panaszkodott (trágár kifejezéseket is használva), hogy számtalan alkalommal megállt alatta a járgány és kénytelen volt az út szélén vesztegelni. Azt azonban nem árulta el, hogy mik voltak a meghibásodás okai. Az is előfordulhatott, hogy talán nem töltötte fel megfelelően az autót, de ez nem derült ki.
A színész még tavaly vált meg autójától, egy árverés keretien belül, ahol 99 000 dollárt (21 millió forint) kapott a Roadsterért, és ezt az összeget jótékony célra ajánlotta fel. Mivel az övé volt az 5. modell, amit legyártottak, természetes, hogy voltak gyermekbetegségei, amit a sztár ezek szerint nehezen tolerált. 
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bizony nem hagyta szó nélkül a nyilatkozatot, és eképpen válaszolt a Twitter-oldalán: ” George Clooney az iPhone 1-est is visszaküldte anno, mert nem működött tökéletesen.” Ezzel lehetséges, hogy arra szeretett volna utalni, hogy a legtöbb elektromos eszköz első verzióiban bizony előfordulnak problémák, amiket csak a későbbi modellekben tud javítani az adott gyártó. Persze ez nem vigasztalaja azokat akik megvették, esetünkben az első Tesla Roadstereket. 
A teljesen elektromos, 3-4 óra alatt feltölthető, 340 kilométer hatótávolságú Tesla Roadstert egyébként már mi is kipróbáltuk, ha kíváncsi vagy, milyen benyomást keltett, olvasd el cikkünket. 

Te vennél "zöld" autót azért, mert a sztárok azzal járnak?

 • Igen, vennék
  100% (1)
 • Igen, de nem azért mert ők járnak vele
  0% ()
 • Nem! Nem majmolok senkit
  0% ()
 • Csak a V8!!!
  0% ()