Nem kevesebb mint 585 lóerő, brutális 800 Nm forgatónyomaték: az E 63 AMG motorjának ismerős, szívet melengető sarokszámai ezek. Csakhogy ezúttal a németek nem a nagy limuzinba ágyazták bele nyolchengeres turbómotorjukat, hanem egy olyan autóba, ami igazából nem is létezik, és várhatóan soha nem is fog. A Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo ugyanis csupán egy virtuális járgány, amelyet az azonos nevű, népszerű videojáték-sorozat hamarosan piacra lépő, hatodik epizódjához terveztek. 
Ahhoz képest, hogy nem áll másból, mint egyesekből és nullákból, a Mercedes alaposan kidolgozta új autóját – nem csoda, hiszen ők kaptak elsőként lehetőséget, hogy a Vision Gran Turismo projekt keretében csak itt létező modellt álmodjanak a PS3-as játékba. Tudjuk például, hogy alumínium térvázas szerkezetű, amire szénszálas paneleket illesztettek rá, és ennek köszönhetően mindössze 1385 kilogrammot nyom a nem létező jószág. 
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 1
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 2

Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért!

Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért!

Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 8
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 9
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 10
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 11
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 12
Fotó megosztása:
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 13
Ezekre a részletekre persze szükség volt az adatbázis felprogramozásához, mint ahogy a belső kialakítást is részletesen ki kellett dolgozni. A Forma-1-es ihletésű vezetői környezetben a kormánykerék fölötti, átlátszó felületen jelennek meg a menetadatok, a középkonzolon és a tetőkárpiton billenőkapcsolókat találunk. Az ajtók természetesen felfelé nyílnak. 
Maga a karosszéria széles, vállban kiteljesedő vízcsepp formát öltött, oldalfala és kerékívei pengeélesek, a lámpatestek ferdén húznak hátra és felfelé, a gépházfedél gyorsrögzítői (a szélvédő tövében) és az üzemanyagbetöltő nyílások (a B-oszlopok tetejénél) fedelei a motorsport világát idézik. 
A külvilágában erősen amerikai ízű autó leglátványosabb részlete a hűtőmaszk, amely egyrészt a hatvan évvel ezelőtti 300 SL légbeömlőjének körvonalát mímeli, másrészt belső osztását fémrács helyett LED-ekre bízták a tervezők. A hátfal rácsozata valójában kipufogócsokor: összesen nyolc nyíláson távoznak a gázok, a mérnökök (illetve a játék tervezői) állítólag lúdbőröztető motorhangot kreáltak az autóhoz.
Hiperdögös Mercedes, pár ezer forintért! 14
A PS3-ra fejlesztett Gran Turismo 6 elvileg Mikuláskor lép piacra. Hogy addig se unatkozz, itt egy másik Mercedeses játék – valamivel egyszerűbb kivitelben, de legalább várni nem kell rá.