Mint emlékezetes, 2013 júniusában soha nem látott léptékű árvíz pusztított Közép-Európában. A rendkívül magas vízállás Magyarországon is súlyos károkat okozott – és még nagyobbakat is okozott volna a szakemberek és önkéntesek áldozatos szerepvállalása nélkül. 

Utóbbiak között ott voltak a Ford Közép- és Kelet Európai Értékesítő Kft. szentendrei regionális központjának munkatársai is, akik mintegy hatvanan vettek részt az árvízi védekezésben a Szentendre környéki településeken. 
A magyar kollégák megmozdulásának híre a Ford hatvan évvel ezelőtt alapított, a közlekedésbiztonság, az oktatás és a közösségi élet előmozdításán fáradozó társadalmi szervezetéhez, az amerikai Ford Alapítvány és Közösségi Szolgálathoz is eljutott. A szervezet ennek kapcsán megkereste a regionális központot, jelezve, hogy szívesen nyújtana anyagi támogatást a károk enyhítésében, egyben segítségüket kérve, hogy eldöntsék: mely település részesüljön a tízezer dolláros (2,2 millió Ft) hozzájárulásban. 
Forrás: https://www.facebook.com/RadioSzentendre
Forrás: https://www.facebook.com/RadioSzentendre

A dunai árvízi helyreállításban segít a Ford

A dunai árvízi helyreállításban segít a Ford

Forrás: https://www.facebook.com/RadioSzentendre
A dunai árvízi helyreállításban segít a Ford 6
Fotó megosztása:
A dunai árvízi helyreállításban segít a Ford 7


“Sokat gondolkodtunk azon, kit javasoljunk, hiszen ez egy egyedi, különleges lehetőség, a támogatás pedig minden érintett önkormányzat számára jól jön. Egyik dunabogdányi kollégánk ugyanakkor felhívta a figyelmünket arra, milyen komoly károkat szenvedett a Szentendréhez közeli település, amely a nyár eleji árvíz által egyik leginkább sújtott község volt Magyarországon” – mondta el Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója. 
“Településünk legidősebb, legsérülékenyebb épületállománnyal rendelkező Duna melletti részét károsította leginkább a rekord nagyságú árvíz. Ezeken a területeken a szociálisan rászoruló lakosság aránya is jóval nagyobb. Az ő nevükben is köszönjük a Ford Alapítvány támogatását.” – fogalmazott Pályi Gyula János, a Ford Alapítvány támogatását átvevő dunabogdányi polgármester.