Pontosan két hét múlva tekintheti meg a japán nagyközönség a Toyota legújabb fejlesztését, a JPN Taxi Conceptet. A név magáért beszél: a tanulmány a szigetország személyszállító kisiparosait célozza, mégpedig kormányzati kérésre. 

A hagyományos limuzinokat ugyanis könnyebben megközelíthető, kényelmesebb, sokoldalúbb járművekkel szeretné felváltani Tokió – ugyanez a törekvés érvényesült egyébként New Yorkban, ahol a Nissan nyerte el a város tenderét.
A Toyota JPN Taxi Concept arányai és kialakítása a minél jobb manőverezhetőséget célozza. Szintén fontos szempont volt a könnyed beszállás megvalósítása, különös tekintettel a gyermekekre és az idős utasokra. Ezért kapott különösen nagy belmagasságot az autó, amit alacsony padlóval és motorosan mozgatható oldalsó tolóajtóval társítottak. 
A hátsó utasok a tetőn elhelyezett, hatalmas monitoron keresztül követhetik nyomon a viteldíj alakulását, illetve az útvonalat. A pontos idő és a vezető taxis engedélye is megjelenik a képernyőn.
Szintén jelentős újdonság a hajtáslánc: a Toyota hagyományainak fényében nem meglepő a hibrid rendszer, a szokványos benzinmotort azonban egy autógázzal (LPG) is üzemeltethető dual fuel erőforrással váltották fel, így az autó még tisztább üzemben közlekedhet a városban. 
November utolsó harmadában remélhetőleg további információkat is kapunk az autóról.
Rövid, magas, csupaüveg

Rövid, magas, csupaüveg