Nem árt, ha néha más szemszögből nézzük a dolgokat. A Rolls-Royce munkatársainak, akik minden napjukat Goodwoodban töltik, talán fel sem tűnik már, hogy micsoda történelmi környezetben dolgoznak. A patinás márka ma már nem foglalkozik motorsporttal, pedig a hőskorban számos ralin bizonyultak legyőzhetetlennek típusaik. 

A versenypálya fantomja 2
A Rolls-Royce dubaji márkaigazgatójának azonban szerencsére fantasztikus, sorsfordító élmény volt meglátogatni az angol autóversenyzés egyik bölcsőjét, végignézni a falakat díszítő fényképeket. Lelkesedése a gyár alkalmazottaira is átragadt, így született meg a Chicane Phantom Coupé. 
A Rolls-Royce luxusautóiban megszokott, míves fabetéteket karbonpanelekre cserélték. A modern hangulat a gépházfedélen a szélvédő keretén is megjelent – ha nem is kapott valódi szénszálas burkolatokat a karosszéria, a matt fekete fényezés kellőképpen sokkoló egy Rolls-Royce-on. 
A versenypálya fantomja 3
Szintén nem szokványosak a festett keréktárcsák: ilyeneket a márka modern kori történetében nem alkalmaztak. A karosszéria színére fényezett, különleges rajzolatú felnik azért jócskán a jó ízlés határán belül maradnak, de tény, hogy komoly elrugaszkodást jelentenek a szokásos, polírozott tárcsáktól. 
A motorsport-tematika a beltérben ugyanolyan visszafogottan érvényesül, mint kívül. A karosszérián végigfutó, kézzel festett díszsáv (coachline) elemeként alkalmazott, apró startzászló-motívumot a bőrülésekbe is belehímezték, és egy egyedi plakettet is kapott az autó – ezt azonban a diszkréció jegyében a kesztyűtartóban helyezték el.
A versenypálya fantomja 4