A Ford többek közt az aktív parkolóasszisztenssel és a Powershift sebességváltóval szerzett tapasztalatokból kiindulva látott neki az új generációs parkolási rendszer kifejlesztésének. A Powershift váltómű elektronikus vezérléssel, vagyis az autós fizikai beavatkozása nélkül is képes kapcsolni az előremeneti és a hátrameneti fokozatokat, az aktív parkolóasszisztens pedig fel tudja mérni a megfelelő méretű parkolóhelyeket, ahová önállóan bekormányozza az autót.

Az új rendszer ultrahangos érzékelők segítségével találja meg a párhuzamos parkolóhelyet. A vezető a sebességváltó üres állásba kapcsolásával és egy gomb megnyomásával aktiválhatja a rendszert, ez a gomb nemcsak a műszerfalon, hanem az autó mellett állva, a távkapcsolón is megnyomható. A rendszer ezután önállóan vált az előre- és a hátrameneti fokozatok között, kezeli a kormányt és a fékeket, vagyis önműködően végzi el a parkolás műveletét.

a videó a hirdetés után indul

A rendszer 30 km/órás sebességig képes felderíteni a megfelelő méretű parkolóhelyeket, és a parkoláshoz a vezetőnek végig lenyomva kell tartania a gombot, hogy bármikor megszakíthassa vagy felülbírálhassa a manővert. A Ford parkolási rendszerének az autó hosszánál csupán 20 százalékkal nagyobb parkolóhely is elegendő.