Indokolatlan volna bármiféle visszafogottság, végtére is Mike Rockenfeller október 20-án már német bajnokként állhat rajthoz a Hockenheimringen, az idei DTM szezon utolsó versenyén. Habár a konstruktőri kupa sorsa még nem dőlt el, az Audi úgy gondolta, itt az ideje az ünneplésnek, és ‘DTM Bajnok’ néven látványos optikai csomagot állított össze és bocsátott forgalomba. 

A 2010-es Le Mans-i győztes Rockenfeller versenyautójára azért távolról sem emlékeztető, ennek köszönhetően közúton bátran használható Audi A5 DTM Champion Edition mindössze 300 példányban készül. Az oldalfal alsó szekcióját a DTM logó, valamint az újdonsült bajnok rajtszáma és nevének hárombetűs kódja díszíti. 
Versenyszellem, ingázáshoz 1
Versenyszellem, ingázáshoz 2

Versenyszellem, ingázáshoz

Versenyszellem, ingázáshoz

Versenyszellem, ingázáshoz 5
Versenyszellem, ingázáshoz 6
Fotó megosztása:
Versenyszellem, ingázáshoz 7
A csomagtérfedélen holmi diszkrét kacsafarok helyett prominens szárny díszeleg, a külső tükörházak alumínium hatású burkolatot kaptak. A látványt 20 colos felnik kerekítik ki. A Sonderedition piros, szürke és fehér színben vásárolható meg. A quattro hajtás adott, de motorból négyféle választható: kétliteres dízel (177 LE) és benzines (225), illetve ugyanez három literrel (245, illetve 272 LE). A csomag felára 1900 euró, azaz 570 ezer forint.
Az alábbi videón megnézhetitek, hogyan kezdte a bajnoki cím sorsát eldöntő zandvoorti futamot Rockenfeller, alias Rocky.