A csehek 35, a szlovákok 28 százaléka képes megállapítani ezt az információt az abroncs oldalfalán található DOT kód alapján (az utolsó négy számjegyből az első kettő a gyártás hetét, az utána következő kettő az évet jelzi). Országtól függően a válaszadók 8-14 százaléka hiszi helytelenül, hogy az abroncsok kora meghatározható például az eladási nyugtából vagy a QR kód alapján. Érdekes, hogy a magyar autósok 6,5 százaléka az abroncs szelepén keresi a gyártási dátumot.

Magyarországon az autósok 43, Szlovákiában 35, Csehországban pedig mindössze 31 százaléka nézi meg vásárláskor abroncsaik gyártási dátumát. Arra a kérdésre, hogy az autóvezetők vajon miért nem nézik meg a gyártási időpontot, a magyar válaszadók közel fele elismerte, hogy megbízik a kereskedőben.

A futófelület kopása az alapvető érv az abroncsok cseréjére a szlovák autósok 84, a csehek 79, a magyaroknak viszont csak 67 százalékánál. A legtöbb autóvezető nincs tisztában azzal, hogy az abroncsok kora is fontos, Magyarországon csak 27 százalék cserél emiatt gumikat.