Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen? 1
Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen? 2

Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen?

Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen?

Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen? 5
Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen? 6
Fotó megosztása:
Hogyan ne gyújts fel autót tüntetésen? 7 Bosszút állt brazil vandáljain a megrongált autó. 

Miután az egész nyarat végigtüntették, ősszel sem pihennek a brazilok. Rióban és Sao Paulóban újfent zavargások vannak, ezúttal a lakbértámogatások összege miatt; az alábbi videofelvétel az utóbbi nagyvárosban készült. 
A film magáért beszél. Miután a magukból kivetkőzött tüntetők felborítják a furgont, diadalittasan ünneplik, hogy milyen rettentően férfiasak. Valamivel később már egy fém szemetes konténert készülnek felborítani, az autótól alig pár méternyire, amikor… na de majd innen folytatjuk. 
 
Ugyanez portugál kísérettel:
Annyira kiszámítható volt az egész, hogy az már kínos. A tűzbe lökött furgon üzemanyag-tartályával pont a tüntetők felé nézett, és ahogy a bioetanol felforrósodott, csak idő kérdése volt, hogy mikor veti szét az egész autót. A látványos robbanásban négyen sérültek meg – minden bizonnyal azok, akik a konténer  felőli oldalán álltak; a többieket megvédte a fémlemez. A felrobbant autó darabjai a jelentések szerint több száz méterre felrepültek.
Az üzemanyag nem gyerekjáték. Bár az autótűz önmagában nem jelent olyan léptékű veszélyt, mint amit a legtöbb film sugall, súlyos balesetek előfordulhatnak. Így volt ez egy éve is Kínában, ahol felborult egy LPG-t szállító kamion, majd valamivel később felrobbant. Ennek ereje többszöröse volt a furgonénak; nem csoda, hogy többen életüket vesztették.