Soha nem ártott senkinek, miért kellett megölni? – kérdezte sírva a vele készült riportban Wendy Lawrence élettársa. A költői kérdésre az intézkedő rendőrök nyilván más választ adnának, mint a nő gyermekeivel és egyéves unokájával együtt gyászoló férfi, az asszony ugyanis határozottan nem nagymamás viselkedést tanúsított, amikor igazoltatták.

Autós üldözésben lelőtték a nagymamát! 1
Autós üldözésben lelőtték a nagymamát! 2

Autós üldözésben lelőtték a nagymamát!

Autós üldözésben lelőtték a nagymamát! 5
Autós üldözésben lelőtték a nagymamát! 6
Fotó megosztása:
Autós üldözésben lelőtték a nagymamát! 7


A nőt azért állították meg, mert össze-vissza csalinkázott az úton. Amikor a járőr ellenőrizte jogosítványát, kiderült, hogy azt bevonták. Ezzel nyilván Wendy is tisztában volt, mert úgy döntött, nem várja meg, hogy letartóztassák, inkább gázt adott és távozott a helyszínről. 
A járőr erősítést kért, így hamarosan több rendőrautó üldözte a nagyi szedánját. A végén egy kereszteződésnél megállásra kényszerítették; ekkor – pontosan nem tisztázott okokból – a rendőrök tüzet nyitottak az autóra. A nőt, aki egyébként nagymama létére csupán 44 éves volt, négy lövedék találta el, az egyik a mellkasán ment be, és azonnal megölte. 
Élettársa szerint a nőnek korábban volt afférja a rendőrséggel, azért menekült előlük. 
Az affér enyhe kifejezés: többször letartóztatták bántalmazás, ittas vezetés, marihuána birtoklása, illetve távoltartási végzés megsértése miatt. Emellett idegnyugtató gyógyszereket is szedett – élettársa szerint labilis idegállapota is közrejátszhatott abban, hogy pánikba esett és elmenekült.