Akkor sorolhatja az ember magát a felső tízezer közé, ha már köpködött szotyit a tengerbe, miközben a saját hajóján napozva nézte végig a monacói Forma-1-es futamot. Minket sajnos nem fenyeget ez a veszély, de nem is mi vagyunk a lentebb látható luxusjacht potenciális vásárlóközössége. 
A Mercedes-Benz és a Silver Arrows Marine még tavaly mutatta be az Arrow460 – Granturismo jacht első vázlatait, és most szeptember 25-28. között debütál a luxusjármű végleges külseje és belseje, a 2013-as monacói jacht show-n. 
Luxus-Merci tengerre 3
A készítők szerint ez a jacht ötvözi a Mercedes S-osztály és a legpompázatosabb hajók kínálta kényelmet, és ahogy a képeket elnézem, akár el is hihetjük nekik, de azért várjuk majd meg az elkészült prototípust. Egyelőre, csak egy két méternél nem hosszabb bemutatódarab várja az érdeklődőket. 
Luxus-Merci tengerre 4
A hajó néhány idoma hasonló formavilágot képvisel, mint a Mercedes utcai változatának egyes elemei. A belső anyagokat sem a sarki méteráruban válogatták össze, a nubuk bőrtől egészen az eukaliptusz burkolatig minden megtalálható. Körülbelül 10 ember fér el a fedélzeten, szóval akár egy kisebb bulit is simán lehet rendezni a jachton. Gyanítom, lesz is rá példa, főleg ha egy Kimi Räikkönen-i habitussal megáldott ember vásárolja meg. 
Luxus-Merci tengerre 5
Luxus-Merci tengerre 6
Az alapfelszereltséghez hozzátartozik a légkondi, a prémium audiorendszer, és még egy padlóba mélyített “borospince”, jégkockakészítő géppel. A jachtot két,  egyenként 473 lóerős dízelmotor hajtja. A megrendeléseket 2015-ben kezdi el teljesíteni a forgalmazó, és 1,7 millió dollárt (376 millió forint) kell kicsengetni azoknak, akik szeretnék a habokat szelni egy Arrow460 – Granturismoval.