Conde Chiquinho Scarpa, vagy ahogy barátai és 110 ezer Facebook-követője ismeri, Scarpa gróf a fáma szerint a múlt hétvégén nézett meg egy ókori Egyiptomról szóló dokumentumfilmet, és teljesen lenyűgözték a fáraók temetkezési szokásai. Olyannyira, hogy néhány nap múlva markolót bérelt, és bejelentette: eltemeti kedvenc autóját, hogy az a túlvilágon is szolgálhassa őt. 

Gyermeke nincs, csak kakaduja: Scarpa úr nem hétköznapi milliárdos.

Gyermeke nincs, csak kakaduja: Scarpa úr nem hétköznapi milliárdos.

Gyermeke nincs, csak kakaduja: Scarpa úr nem hétköznapi milliárdos.


A kérdéses négykerekű egy Bentley Continental Flying Spur. Valóban látványos belépő lesz ez a holtak birodalmába: az 5,3 méteres szedánt hatliteres, tizenkét hengeres motor hajtja, ennek 800 Nm nyomatéka 4,6 mp alatt gyorsítja százra az üresen 2,5 tonnás autót, a 625 lóerő 320 km/órás végsebességet tesz lehetővé. 
Az autó Nagy-Britanniában 150 ezer fontba, azaz valamivel több mint 50 millió forintba kerül; Brazíliában nyilván érezhetően többet kell fizetni érte (egyes források 110 millió forintra rúgó összeget emlegetnek), de a stílus halálunkban is megfizethetetlen. 
Scarpa úr egyébként közeli ismerősként beszél a halálról: az apja nemesi rangja mellett annak tekintélyes vagyonát is megöröklő, azt sörfőzdékben és bányákban megsokszorozó milliárdos négy évvel ezelőtt egy műtéti beavatkozás után baktériumfertőzést kapott, két hónapig kómában feküdt, és kétszer a klinikai halál állapotából hozták vissza az orvosok.
Markolót bérelt, maga ássa a sírt.

Markolót bérelt, maga ássa a sírt.

Azt gondolhatnánk, hogy Scarpa úr, aki mi tagadás, a Facebook-oldaláról származó képek tanúsága szerint kissé komikus jelenség, talán csak tréfál, esetleg egy, a külvilág számára érthetetlen közösségi gegről van szó. A helyzet azonban az, hogy Dél-Amerikában semmi nem elképzelhetetlen, ha bizarr temetkezési megoldásokról van szó: egy Puerto Rico-i fiatalembert például kedvenc motorjára ültetve ravataloztak fel családtagjai…