Péntek estétől teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, egészen hétfő hajnalig, hasonlóan a városligeti Olof Palme sétányhoz. A Dózsa György út időszakonkénti zárására is számítani kell. Péntek estétől vasárnap hajnalig a Lánchídon sem tudnak átkelni majd az autósok, emellett a XVII. kerületben is lesznek korlátozások.

A forgalomkorlátozásokra több hétvégi fővárosi rendezvény miatt van szükség. A jelenleg is zajló mobilitási hét keretében rendezik meg a Fővárosi Autómentes Hétvégét, valamint a XVII. kerületi Európai Autómentes Napot. Budapesten 2002 óta minden évben megrendezik az eseménysorozatot.

A budapesti rendezvények legfontosabb eleme a hagyományosan az Andrássy úton megrendezett Autómentes Nap. Ebből az alkalomból megnyitják a gyalogosok előtt Budapest legfontosabb és legpatinásabb sugárútját, ahol a gépkocsi-forgalom helyett számos rendezvény várja a budapestieket. Az autómentes hétvége mellett ugyanezen a hétvégén rendezik meg a Hősök terén a Nemzeti Vágtát, a Városligetben futóversenyt tartanak, míg az Andrássy úton található Opera is a hétvégére időzítette szezonnyitó rendezvényét.

– Lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között szeptember 20-án, pénteken 18.00-tól, majd teljes hosszában 22.00-tól, szeptember 23-án, hétfőn 4.30-ig.

– Lezárják az Olof Palme sétányt szeptember 21-én, szombaton 00.00-tól szeptember 23-án, hétfőn 4.30-ig.

– A Nemzeti Vágta miatt szeptember 21-én és 22-én várhatóan 8.00-tól 20.00-ig a Dózsa György út szakaszos zárásaira is számítani kell.

– Lezárják a Lánchidat és a Széchenyi István teret szeptember 20-án, pénteken 22.00-tól szeptember 22-én, vasárnap 4.30-ig.

– Lezárják a XVII. kerületi Ferihegyi utat a Pesti út és a Gyökér utca között, szeptember 21-én, szombaton 0.00-tól szeptember 22-én, vasárnap 2.00-ig.

– Szeptember 21-én, szombaton egész nap nem állnak meg a földalatti szerelvényei a Vörösmarty tér irányában az Opera állomáson.

A további tömegközlekedési változásokról a BKK honlapja ad részletes tájékoztatást.