A húszéves Rodney Addison (nyitóképünkön jobb felül) éppen egy repülőtéri parkolóban szállt ki egy lopott autóból, amikor két jelöletlen gépkocsi állt meg mellette, és állig felfegyverzett rendőrök vették körül. A fiatal kora ellenére rutinos bűnöző egy percig sem tétovázott: visszapattant az autóba, beletolatott az egyik autóba, és menekülésre fogta a dolgot – hátramenetben. 

Az őrült manőver során hajszál híján halálra gázolt egy rendőrtisztet, aki erre tüzet nyitott a távolodó autóra. Három lövedék el is találta az autót, és mint később kiderült, a sofőr és 17 éves, meg nem nevezett utasa is találatot kapott. Előbbit felsőtestén, míg a fiatalkorú fiú a lábán érte a lövés. 


Az egész akciót, amely még májusban történt, a mélygarázs biztonsági kamerái rögzítették. A felvételek eddig a nyomozást támogató bizonyítékként nem kerülhettek nyilvánosságra, most viszont az amerikai News4Jax hírcsatorna megszerezte azokat. 
A videón jól látható, csupán a vak szerencsén múlt, hogy sem a száguldó autó, sem a röpködő golyók nem sebesítettek meg senkit – a repülőtéri parkoló ugyanis tele volt autókkal és utazókkal. Egy kék színű Nissannak például kis híján nekiütközött a bűnöző által vezetett szedán. 
Ezt követően a rendőrök elveszítették az autó nyomát. Később azonban egy iskola közelében megtalálták a gyanúsított fiatalkorú utasát, akik kihallgattak, de nem tartóztattak le. 
Rodney Addison később feladta magát a rendőrségen. Jelenleg is letartóztatásban van, ellene hivatalos személy elleni erőszak, gépjármű jogtalan birtokba vétele, valamint kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat. 
A tüzet nyitó, két embert megsebesítő rendőr magatartását a belső vizsgálat jogosnak találta, ellene nem indult eljárás.