Nem tud, és szemmel láthatóan nem is akar beilleszkedni a vatikáni protokollba Ferenc pápa. Idegenekkel beszélget telefonon, elutasítja a pompát, kijelentette, hogy nem kárhoznak el az ateisták, első számú embere, Pietro Pasolin érsek szerint pedig már az is napirendben van, hogy megkérdőjelezzék, valóban tartható-e cölibátus intézménye az egyházon belül. 

Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 1
Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 2

Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa

Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa

Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 7
Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 8
Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 9
Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 10
Fotó megosztása:
Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 11
Nem véletlenül gondolta azt egy olasz pap, Renzo Zocca atya, hogy a szentatya örülne egy új autónak – pontosabban egy réginek. Don Zocca saját, 29 éves Renault 4-esét ajánlotta fel a pápának ajándékként, és bár Ferenc pápa megpróbálta őt lebeszélni erről, hajthatatlan volt. 
Öreg csotrogánnyal robog Ferenc pápa 12


Így a 300 ezer kilométert futott autót tréleren átszállították a Vatikánba – vele tartott mintegy száz zarándok is -, ahol őszentsége nagy örömmel pattant bele és idézte fel a régi szép időket, hiszen fiatal korában neki is volt egy R4-ese, vagy ahogy Argentínában nevezik, Renoletája. 
Don Zocca szerint a pápa testőrségnek egyáltalán nem tetszett az ötlet, hogy mostantól esetleg az apró járműben kell kísérgetniük a szentatyát. Ő azonban nem jött zavarba, és még egy hóláncot is bedobott a csomagtartóba – biztos ami biztos, ki tudja, mire támad kedve az új tulajdonosnak.