A carsharing rendszerben a szolgáltatásra regisztrálók számára előzetes bejelentés alapján bérautók állnak rendelkezésre. A rendszer alkalmas arra, hogy használója a tömegközlekedéssel kombinálva autózzon, illetve élhessen az autóhasználat előnyeivel anélkül, hogy fenntartási költségek terhelnék.

Az Avalon Kft. az Opel Magyarország együttműködésével indítja a szolgáltatást, kezdetben tíz autóval, és egy felvevő-leadó hellyel, az Infoparkban. Még az idén további 5-6 irodaparkban lehet majd hozzájutni a szolgáltatáshoz, a kocsik számát pedig ötvenre növelik.

A szolgáltatás díját úgy határozták meg, hogy évi 10-12 ezer kilométerig gazdaságosabb legyen, mint a saját tulajdonú autó. A Svájcból indult szolgáltatást a nemzetközi tapasztalatok szerint tipikusan napi 2-4 órára és 20-30 kilométerre veszik igénybe.

Az Avalon Kft.-t három magánszemély alapította 1999-ben, gépjármű bérbeadásra. A tevékenységüket előbb autószerviz-szolgáltatással bővítették, mostantól pedig carsharing szolgáltatást is nyújtanak.

(Forrás: MTI)