Magyarországon az autókölcsönzés még mindig szezonális üzletnek számít, a bérautót kínáló cégek forgalma a nyár közepére megtöbbszöröződik. Az EU-ban több országban is szezonalitás jellemzi az iparágat az Avis autókölcsönző közleménye szerint: Svájcban télen, Görögországban nyáron, Angliában pedig karácsony idején, illetve nyár végén adják bérbe a legtöbb autót. Ausztria szerencsés helyzetben van, a nyár és tél is erősnek mondható autókölcsönzés szempontjából.  

Magyarországon idén nyáron magas kihasználtsággal működtek a kölcsönzők, sok helyen autóhiány is kialakult. Ilyenkor előfordult, hogy az ügyfelek egy másik városban tudták csak felvenni autójukat. Nyáron a bérletek hossza is kitolódik, nem ritka a 10-20 napos kölcsönzés, míg üzleti időszakban az átlagos bérlési idő 4-5 nap.

Az idei nyár csúcsát idén is a Forma-1-es Magyar Nagydíj jelentette, ebben az időszakban mintegy ezerrel több bérlő jelentkezik Ferihegyen autóért, de a belvárosi irodák forgalma is erősödik. A kisbuszokkal is forgalmas szezont zárt az iparág, de baleset is több volt, mert nem mindenki vezet minden nap minibuszt.

Az ősz legnagyobb kérdése minden hazai autókölcsönző számára, hogy a nyárra felduzzasztott flottából hogyan szabaduljon meg a felesleges autóktól. Az Avisnál a piacra dobott autók körülbelül 75 százaléka kerül ilyenkor külföldre, nagykereskedőkhöz, importőrökhöz, de magánszemélyekhez is jut belőlük.