Luke Radick a bankrablás zseniális módját eszelte ki. Ahelyett, hogy bűntársat fogadott volna, aki járó motorú autóval várta volna a bank előtt, három napja egyszerűen taxit hívott, a helyszínre vitette magát, majd annyit mondott a sofőrnek, hogy egy perc múlva jön. 

Dolga végeztével aztán visszaült az autóba, és a következő címre hajtott. Három bank három, egymáshoz közeli kisvárosban: a taxis csak az utolsó útnál fogott gyanút – ekkor már másfél órája fuvarozta a 26 éves fiatalembert az egyik pénzintézettől a másikig. 
Amikor végül letartóztatták a találékony rablót, kiderült, hogy nem is olyan zseniális, mint első hallásra gondolnánk. 
Egyrészt a három bankból összesen 125 dollárt (29 000 Ft) sikerült elhoznia, mert mindig ideges lett és elrohant. Másrészt a második intézményben egy olyan papírlapra írta rá a szokásos “Pénzt vagy életet!” szöveget, amelynek a hátoldalán rajta volt a neve. Nem is akárhogyan: a papír az a bírósági végzés volt, amellyel két nappal korábban szabadult a börtönből, ahol – ki nem találnánk – rablás miatt ült. 
Egy dolog nem tisztázott az ügyben: vajon fizetett-e a taxist a hosszú fuvarért, és mennyi jattot adott.
allowscriptaccess=”always” allownetworking=”all” allowfullscreen=”true” src=”https://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/otvEmLoader.swf?version=fw1000&station=wpvi&section=&mediaId=9224464&parentId=9224430&cdnRoot=http://cdn.abclocal.go.com&webRoot=http://abclocal.go.com&configPath=/util/&site=”>

Ezt olvasta már? Baleset miatt bíróság elé került a sofőr, a kocsi gazdája és a szerelője is!

Idén ötven éves a Porsche 911. Az időtlen sportkocsi előtt multimédiás összeállítással tisztelgünk.
Szerző: