Aventador, Veyron, LaFerrari – ezek a csodálatos gépek egyszerűen nem játszótársak a Laraki Epitome számára, de a Koenigsegg vagy a Pagani gyártmányai mellett sem jön zavarba a marokkói Abdesslam Laraki legújabb alkotása. 

Az egy dolog, hogy éles szögekkel tagolt, csupa gömbölyület karosszériája manapság ritka tökéletességgel elegyíti a harmonikus, vonzó megjelenést a brutális, fenyegető karakterrel. Az Epitome olyan, mint egy egészséges csúcsragadozó, egy gyilkos bálna vagy egy szibériai tigris: tudjuk, hogy egyetlen ásításával miszlikbe tudna szaggatni, mégsem tudjuk levenni róla a tekintetünket. 
Az autó mozgatásáról egy hétliteres V8 gondoskodik. A Corvette-blokkot két turbófeltöltő táplálja, a hajtásláncot hosszú élettartam helyett 1215 lóerőre hangolták. Ez azonban csak a kezdet, hiszen az Epitome fedélzetén két üzemanyagtartályt helyeztek el. A másodikba versenybenzint illik tankolni, és ha a motor felesben kapja a kétféle naftát, teljesítménye 1775 lóerőre nő. 
Batman vasárnapi autója 3
Ha kizárólag versenybenzint kap a blokk, vélhetően pillanatokon belül kigyulladt és porrá ég a nem egészen 1,3 tonnás autó. Igazán kár volna érte: egyrészt mert Laraki úr mindössze kilenc példányban tervezi építeni a karbon-kompozit karosszériás csodát, másrészt mert tekintélyes kétmillió dollárt, azaz nagyjából 460 millió forintot kér el a kocsiért. 
A menetdinamikai sarokszámokat nem tette közzé a büszke alkotó, aki korábban már kétszer próbált meg betörni a szupersportkocsik világába, de ezekkel az adottságokkal úgyis garantált az osztatlan figyelem és sárga irigység.
Szerző: