A szokatlan mértékű nagykereskedelmi listaár-emeléssel a Mol a benzin literjét bruttó 408,6, a gázolajét pedig bruttó 413,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (6 és 2 forint) szembesülnek majd pénteken a töltőállomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 429-430 forintos, a gázolajat pedig 435-436 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd a Portfolio.hu számításai szerint.

Szokatlanul magas üzemanyagár-emelés jön 2
Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét még így is 8 forinttal, a gázolajét pedig 2 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 1,8%-os, a dízel esetén 0,5%-os különbségnek felel meg.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

Ezt látta már? A nap képe – Fernando Alonso, a selyemfiú!