Black Series – ez a két szó még az amúgy nagy tiszteletnek örvendő BMW M és Audi RS modellek fejlesztőbázisán is álmatlan éjszakákat, átizzadt lepedőket okoz. 

Nem véletlenül: az AMG eleve durva tuningjain még egyet csavarva hozza létre az exkluzív fekete szériás modelleket, amelyek olyan távol vannak a sorozatgyártású alapmodellektől, amennyire csak a közúti forgalomban való részvétel követelményei megengedik. 
Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozik hamarosan a Mercedes legkisebb modelljének, az A-osztálynak a szélsőséges kivitele. A még csupán prototípus formájában létező Black Series (legalábbis egyelőre) csupán az Automedia fotóin is látható, szélesebb kerékíveiben tér el a 360 lóerős AMG A45 alapmodelltől. Később jön majd a látványos karosszériamunka, de a lényeg úgyis a gépházfedél alatt rejlik. 
Az A45 AMG turbómotorja már most is a világ legnagyobb teljesítményű kétliterese a világon, ez azonban nem marad sokáig így. Az eddigi Black Series modellek példáján okulva több mint 10 százalékos teljesítmény-növekedésre számítunk; a brit Auto Express szerint 405 lóerő körül várható a csúcsmodell teljesítménye. 
Ehhez azonos formában csatlakozna a hétfokozatú automata sebességváltó és az AMG összkerékhajtás, a végeredmény pedig a jelenlegi 4,6 másodpercnél számottevően jobb gyorsulási érték lehet.
Extrém sportkompakttal készül a Mercedes 3
Szerző: