A Magyar Suzuki Zrt. következő generációs modelljeinek prototípus-fejlesztéséhez és gyártásához 207 millió forint uniós támogatást nyert, amelyet a frissített Swift, illetve Swift Sport, valamint az új SX4 elkészítéséhez használtak fel.

Az S-Cross néven bemutatkozott, hamarosan sorozatgyártásba kerülő modell a kifutó SX4-nél nagyobb méretű, kompakt SUV. Bevezetésével a Magyar Suzuki új exportpiacokat céloz meg, és az esztergomi gyártóbázis fontosabb szerepet kap a Suzuki globális stratégiájában.
    
A másik “prototípus” a Swift modellfrissítését jelenti, amelynek keretében az eddigi típusok fejlesztése mellett két új változat jelenik meg: az összkerékhajtású Swift és az ötajtós Swift Sport. Az újonnan bevezetett technológiákat, eszközöket és eljárásokat a Magyar Suzuki Zrt. mérnökei japán szakemberekkel együttműködve tervezik, tesztelik és módosítják.

A magyarországi autópiacon a Suzukival szerződésben álló mintegy 80 kereskedő tavaly 3300 gépkocsit értékesített, 200 százalékos növekedést érve el. A válság előtti években még évi 39-40 ezer új járművet értékesített a magyar piacon mintegy 150 Suzuki-kereskedő.