Az árcsökkentés következtében a benzin átlagára 417-418 forintra, a gázolajé pedig 423-424 forintra mérséklődik. Legutóbb augusztus 7-én volt árváltozás, akkor a Mol a 95-ös benzin árát 2 forinttal, a dízelét 3 forinttal emelte.

Szokásos heti elemzésében a GKi ennél hajszállal nagyobb árcsökkentést prognosztizált. A Reutersre hivatkozva azt írta a kutató-intézet, hog a mediterrán üzemanyag tőzsdén az elmúlt egy hét során heti átlagban a benzin ára 3,6%-kal, a gázolaj ára 0,6%-kal csökkent. A forint árfolyama heti átlagban 0,7%-kal erősödött. A piaci árak csökkenése és az árfoyam erősödése miatt a GKI szerint a benzin ára esetében 5, a gázolajnál 3 forintos árcsökkenés volt várható.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

A Mol február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Természetesen 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a kutak árai között az autósok.