A tizenkilenc éves Katie Lentz szabályosan autózott hazafelé, amikor egy szembejövő autó átsodródott az ő sávjába, és frontálisan ütközött járművével. 

A helyszínre érkező tűzoltók 45 percen át hiába próbálták kivágni a lányt a roncsból, berendezésük kicsorbult a lemezfelületeken. A helyszínen dolgozó parancsnok feladni készült a küzdelmet, amikor a súlyosan sérült lány arra kérte a körülötte dolgozókat, imádkozzanak vele. 
Kisvártatva csak megjelent a helyszínen egy katolikus pap, és arra kérte a tűzoltókat, engedjék őt a lányhoz, hogy felkenje őt. A mentősök ezt rossz ötletnek tartották, nehogy az áldozat kétségbe essen, de végül megengedték a papnak, hogy a roncshoz lépjen. 
Ekkor beszámolók szerint mindenkit határtalan nyugalom szállt meg, a tűzoltók közül néhányan egy halk hangot hallottak, amely arra kérte őket, várakozzanak türelmesen, minden rendben lesz. 


Pár perc múlva valóban megérkezett az erősítés: az újonnan jött tűzoltókocsin már működött a hidraulikus vágó, így perceken belül ki tudták szabadítani az áldozatot, akit törött csuklóval, súlyos belső sérülésekkel szállítottak kórházba. 
Amikor ezt követően a tűzoltók köszönetet akartak mondani a papnak, sehol nem találták. Eltűnése ugyanúgy rejtély, mint érkezése, hiszen az út több kilométeren le volt zárva, a rendőrség senkit nem engedett a környékre. 
A tűzoltóság munkatársai több mint 80 fényképet készítettek a mentés helyszínén; ezeket átvizsgálva egyiken sem találták meg a papot, akiről a szemtanúk leírása alapján fantomképet készítettek. 
Az egyház nem nyilatkozik az ügyben. A környékbeli városokban mindössze egy katolikus templom működik, ám annak papja a baleset idején éppen misét adott.
Szerző: