Ahogy általában minden abroncsgyártó, úgy a Continental is kiemelt figyelmet fordít a megújuló energiaforrásokból és az elhanyagolható mennyiségű fosszilis anyagokból készülő zöld abroncsok kifejlesztésére. A kutatásoknak köszönhetően már lehetővé vált a fosszilis olajszármazékok repceolajjal és poliészterrel történő helyettesítése a gumiköpenyben. Nem minden nyersanyag helyettesíthető azonban környezetbarát anyagokkal, mert ezek sok esetben negatívan befolyásolják a fékteljesítményt és a gördülési ellenállást.

A zöld gumiabroncsok készítéséhez a pitypang nedve is bevethető. A kutatók már arra is képesek, hogy kikapcsolják a pitypang tejnedvének alvadásáért felelős gént, így előállítható a gumi alapanyagát képező kaucsuk. A pitypang egyik fő előnye, hogy Európában szinte bárhol megtalálható, és nem termőföldek, hanem jellemzően ugaron hagyott területeken fordul elő nagy mennyiségben. Ennek köszönhetően nincs szükség más kontinensekről szállítani a kaucsuk előállításához szükséges alapanyagot.

Egy másik, ugyancsak a gumiabroncsok előállítása során felhasznált alapanyag, az ipari korom is helyettesíthető szilícium-dioxiddal, ismertebb nevén kovasavval. Ezzel a megoldással az abroncs súlya akár húsz százalékkal is csökkenthető. A gumiabroncsok jelenleg 41 százalékban kaucsukot (természetes vagy szintetikus), 30 százalékban töltőanyagokat (például korom, szilika, szén, kréta), 15 százalékban merevítő anyagokat (acél, rayon, nejlon, poliészter), 6 százalékban a vulkanizáláshoz szükséges vegyi anyagokat (kén, cink-oxid, különböző más vegyi anyagok), további 6 százalékban lágyító anyagokat (ásványi és növényi olajok, gyanták), valamint 2 százalékban öregedést gátló és egyéb vegyi anyagokat tartalmaznak.

Az optimista várakozások szerint még öt évet kell várni az igazán zöld abroncsok megjelenésére, bár egy átlagos személygépjármű-abroncs már most is legalább 45 százalékban nem kőolajszármazékból készülő alkotóelemeket tartalmaz. Becslések szerint 2020-ra a gumiabroncsokban használt természetes anyagok aránya elérheti a száz százalékot.