Ha szigorúan a tényekhez ragaszkodunk, nem túl izgalmas a hír: egy meg nem nevezett filippínó üzletember megvásárolta az országba behozott első Ferrari F12 Berlinettát (nyitóképünkön), potom 33 millió pesóért (kb. 168 millió forint). Uuuncsi…

 
Érdekessé ott válik a történet, amit a Top Gear fülöp-szigeteki kiadása megtudott: pletykák szerint ugyanis az illető egyáltalán nem az F12-re vágyott, hanem a LaFerrarira. Olyat viszont állítólag csak törzsvevőinek ad el a Ferrari – bevett szokás ez a szupersportkocsik világában. Azt mondják, a limitet ezúttal öt autóban húzta meg a gyár: nem baj, ha mindet összetörte, az a lényeg, hogy megbízható, rendszeres vevőnek bizonyuljon az ügyfél. 
Ezen a ponton megint eltérőek a híradások: egyes portálok tudni vélik, hogy a férfinek már volt otthon négy Ferrarija, és az F12-vel teljesítette a penzumot – de hogy ezek mit volnának, senki nem tudja. 
Mások erről nem tesznek említést, azt sugallva, hogy a férfi egyetlen nagy értékű vásárlással próbálta volna kiváltani a megfelelő előélet követelményét. 
Ferrari LaFerrari: 963 lóerős hibrid, 15,5 mp-es gyorsulás 300 km/órára

Ferrari LaFerrari: 963 lóerős hibrid, 15,5 mp-es gyorsulás 300 km/órára

Akárhogy is, a helyzet a következő: emberünk gyakorlatilag 170 millióért vett magának egy sorsjegyet, amit vagy kihúznak, vagy nem – és ha igen, akkor további kétszer ennyit kell még kiadnia, hogy valóra válthassa álmát (a LaFerrari becsült ára 390 millió Ft). 
Legrosszabb esetben persze gazdagabb lett egy 740 lóerős, 360 km/óra végsebességű, tizenkét hengeres csodával – reméljük, boldog is lesz vele, fene a jó dolgát.

Ezt olvasta már? 389 millió forint Magyarország legdrágább használt autója?

Szerző: