Ha így megy tovább, lassan dízelmotoros Porsche 911-es is lesz. A széria legújabb darabja egy Blu Edition névre keresztelt modell lehet, amelyről az első képek is felbukkantak az interneten.

A sportkocsi Riviera-kék fényezéssel és hozzáillő piros betétekkel érkezhet, valamint egy levehető keménytetővel, amelynek tömege mindössze 22 kilogramm. Amikor a tető fent van, elektromos zármechanizmus tartja a helyén.

De a Blu Edition nem is ettől igazán különleges, hanem a fogyasztástól. Állítólag a 3,4 literes motor lebutított változata kerül az autóba 300 lóerős teljesítménnyel és 287 Nm-es nyomatékkal. A duplakuplungos PDK automata váltó segítségével az autó így sem lesz lomha, 5,4 másodperc alatt lehet százon.

A motorhoz továbbfejlesztett start-stop, illetve hengerlekapcsoló rendszert kapcsolnak, ezek az aktív aerodinamikai elemekkel és a Porsche új energia-visszanyerő rendszerével szenzációs, 6,4 literes fogyasztást eredményeznek. Legalábbis papíron.

Úgy hírlik, hogy a Blu Edition kizárólag a Porsche Club tagjai számára lesz elérhető, körülbelül 75 ezer eurós (22,5 millió forint) áron.