A 4-es metró Fővám téri szerkezetépítése, valamint a közelmúltban levonult árvíz során keletkezett károk kijavítása miatt felújítják a Salkaházi Sára rakpartot, azaz a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Közraktár utca közé eső szakaszát. Augusztus 3-án, szombattól várhatóan két hétre lezárják a forgalom elől az érintett szakaszt.

Északi irányból a rakpart forgalmát a Petőfi térnél a Belgrád rakpartra terelik, a Közraktár utca a Fővám tér – Sóház utca útvonalon lesz elérhető. A korlátozás ideje alatt az alsó rakpart teljes területére busszal és tehergépkocsival tilos lesz behajtani, a turistabuszok ideiglenes várakozóhelyei a Belgrád rakpart 18. előtt lesznek.

Az alsó rakpart Irányi utca és Havas utca közötti szakasza északi irányból jelenleg egyirányú forgalmat bonyolít, amelyre csak a rakparton ideiglenesen kialakított várakozóhelyekhez érkező célforgalmat engedik be. A várakozóhelyeket elhagyni a Havas utcai csomópontban kialakított ideiglenes kapcsolaton keresztül a Vámház körút felé lehet.

Déli irányból a Közraktár utca forgalma a Csarnok tér – Pipa utca útvonalon a Vámház körúton bonyolódik. A Dél-Pestről Észak-Pest felé tartó átmenő forgalom számára a budai alsó rakpart igénybevételét javasolja a BKK.