Rámegy a pénzre a Jaguar is, a brit márka beszállhat a szabadidő-autók piacára. A Range Rover nyomán tudás megvan, már csak egy jó dizájn kell. 

Jöhet a Jaguar terepjáró 1
Jöhet a Jaguar terepjáró 2

Jöhet a Jaguar terepjáró

Jöhet a Jaguar terepjáró

Jöhet a Jaguar terepjáró 4
Fotó megosztása:
Jöhet a Jaguar terepjáró 5


Jó brithez híven a Jaguar sokáig tartotta magát az autógyártás klasszikus értékeihez. Ettől azonban csak vegetált a márka, mostanában viszont új szelek fújnak. Van már dízel, van kombi és négykerék-hajtás is a kínálatban, ami szélesebb vevőkört csábíthat a Jaguar felé.

A most oly’ divatos szabadidő-autójuk azonban még nincs, de lehet, hogy már nem kell sokáig várni rá. Brit lapinformációk szerint ősszel a Frankfurti Autószalonon mutatkozhat be az új modell tanulmány formájában.

Természetesen a Jaguar szóvivője elzárkózott attól, hogy pletykákat kommentáljon, de úgy tudni, hogy a Jaguar levédette a Q-Type és az XQ neveket is.

A Jaguar számára nem jelentene gondot egy szabadidő-autó elkészítése, hiszen a konszerntárs, Land Rover komoly hagyományokkal rendelkezik e tekintetben. Ám még így sem valószínű, hogy 2016-nál előbb megjelenhetne a kocsi.  Kereslet biztosan lenne rá, hiszen a BMW, a Mercedes, az Audi és a Porsche is egyre-másra mutatja be terepes gépeit, amelyeket szép számmal el is adnak.

Addig is nézegessük az Autocar vázlatát arról, milyen lenne egy szabadidő-autó az F-Type sportkocsi jegyeivel!