Az Audi az első autógyártóként integrálja az LTE (4G) adatátviteli szabványt az autóba. Júliustól kívánságra az Audi S3 Sportback modellekhez rendelhető, november elejétől pedig az A3 modellsorozat minden további tagjához is elérhető lesz.

Az új LTE-szabvány (Long Term Evolution) olyan nagy adatmennyiségek cseréjét teszi lehetővé az interneten keresztül, mint például zenék vagy HD-minőségű filmek továbbítása. 100 MBit/sec-ot kell tudni autóknál és 1 gigabitet gyalogosoknál.

Az LTE használatához mindössze egy megfelelő, rögzített adatopcióval rendelkező SIM-kártyát kell az Audi S3 Sportback navigációs rendszerének adott nyílásába helyezni. Ha az utasok ezt követően az autó WLAN-hotspotján keresztül mobil eszközeikkel az internetre csatlakoznak, egymástól függetlenül is szörfözhetnek rajta, míg egyikük például video-konferencián vesz részt, egy másik akár filmet is nézhet.

A vezető számára a navigációs berendezés az LTE segítségével az Audi connect testre szabott szolgáltatásait hozhatja el a fedélzetre, a Google Earth és a Google Street View használatával folytatott navigációtól az Audi music stream webrádión át, egészen az online közlekedési információkig.

A Facebook és Twitter közösségi oldalak szintén elérhetők az autóból is, a felolvasó funkciót pedig előre elkészített szövegmodulokkal működő diktafon-üzemmód egészíti ki.