Maga Q, a 007-es legendás kütyü-varázslója is megirigyelhette volna azt a házilag eszkábált kiegészítőt, amelyet élelmes dél-afrikai merénylők plántáltak egy ártalmatlannak tűnő, piros VW Polo Cross hátsó rendszámtáblája mögé 

Voltaképpen munkahelyi balesetnek tekinthető a Radovan Krejcir elleni merénylet-kísérlet, hiszen a Csehországban adócsalás miatt tizenegy évnyi börtönbüntetésre ítélt, majd az elől Dél-Afrikába szökött, és már ott is bajba került férfira saját zálogháza előtt támadtak rá a merénylők. 
Néhány méterről lőttek a Mercedesre és utasára. Nem sokon múlott

Néhány méterről lőttek a Mercedesre és utasára. Nem sokon múlott

Amikor a minap kiszállt autójából, hirtelen hangos pukkanásokat hallott. Visszanézve látta, hogy autóját és az épület falát lövedéknyomok pettyezik, ő maga azonban sértetlenül megúszta a támadást. 
A következő pillanatban lángra lobbant egy, a parkoló távolabbi pontján álló Volkswagen Cross Polo. 
Mint később kiderült, nem véletlenül: a benzintartály közvetlen közelében tizenkét darab, átalakított vadászpuskát építettek be a hátsó rendszámtábla mögé. Ezekkel lőttek a férfira, és ezek hője lobbanthatta lángra az autót. 
A férfit egyébként lenyűgözte a támadás: “Imádom James Bondot, tetszik, hogy így akartak megölni.” 
Elmondása szerint mindig ugyanott parkol autójával, így a támadók alaposan felkészülhettek a merényletre 
Ha már ennyire ismerték a környéket, egy apróságra igazán odafigyelhettek volna: Krejcir vagyont érő, 630 lóerős Mercedes-Benz CL 65 AMG gépkocsija ugyanis páncélozott volt.