Elkészült a Top Gear magazin és a Honda fűnyírója. Persze a legendás brit újság/műsor nem egy hagyományos gépet álmodott meg.   A gép természetesen “sofőrös”, nem tologatós, és a világon a legsebesebben nyír füvet, tűzcsóvás száguldása közben még eredeti feladatát is teljesíti. A vágó penge helyett acéldrót, percenként 4 ezer fordulattal szeli a füvet.


A brit túraautó csapat, a Team Dynamics segítségével épített járgány a HF2620 kistraktorra emlékeztet. Alapja azonban egy csővázas szerkezet, amelyre üvegszálas karosszéria került. Az erőt a Honda VTR Firestorm 1000 köbcentis motorja adja, 109 lóerő és 96 Nm nyomaték vár bevetésre.

Kormányról kapcsolható hatfokozatú sebességváltó került a versenyautónak beillő gépre, amely 4 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót, de akár 210 km/órára is képes. Ez új rekord, mivel a fűnyírók “istállójában” a korábbi sebességrekord 154 kilométer per óra volt. Tesztelését Gordon Shedden, brit túraautó-bajnok végezte.

“Már vezettem, soha nem rettegtem még így. Úgy gyorsul, mint egy rakéta és mint bármelyik fűnyírón, ezen sincs biztonsági öv” – montda Piers Ward, a TopGear magazintól.