Akár már jövőre piacra léphet a Range Rover Evoque vászontetős kivitele, amely sokkal inkább emlékeztet luxuskabrióra, mint forró, száraz égövi expedíciókra tervezett, praktikus haszonjárműre. 

Ennél egy fokkal hamarabb elérhető és pragmatikusabb a Newport Range Rover, amely ugyan nem egy munkagép, viszont nem is néz úgy ki, mint amire belvárosi cicababák vágynának. Az ajtókeretek és oldalablakok ugyanis érintetlenül a helyükön maradnak – így gyorsabb és olcsóbb volt a fejlesztés, hiszen kevesebb gond volt a tetőkeret eltávolításából adódó merevítésvesztéssel, ráadásul a korai Land Rovereket idéző stílus rusztikus bájt kölcsönöz az autónak. 
Ez akkor érvényes, ha leengedik a vászontetőt: ha ugyanis fent van, csak bizonyos szögekből szemlélve jönnek ki az arányok, a legtöbb irányból esetlennek tűnik az autó 
Ez sem változtat ugyanakkor azon, hogy aki nyitható tetejű luxusterepjáróra vágyna, annak jelenleg nincs jobb ajánlat a piacon, mint a tervek szerint augusztustól kis szériában gyártásba kerülő, a Land Rover globális hálózatában megvásárolható Newport.