Autótolvajok, jegyezzétek fel magatoknak: Santa Monica nem a ti városotok. 

A hollywoodi sztárok közkedvelt lakóhelyén tegnap hajnalban akciófilmbe illő jelenetek zajlottak, amikor rendőrök lopottként azonosítottak egy fehér színű BMW 6 kabriót. 
Több járőrautóval és helikopterrel eredtek a Nyugat Hollywoodból Santa Monicába tartó autó nyomába, amely végül egy kereszteződésben megállt, ám a harmincéves tolvaj nem volt hajlandó kiszállni a nagy értékű járműből. 

A könnygáztámadás indítása

A könnygáztámadás indítása


Ekkorra már a terrorelhárító erők is megjelentek a helyszínen, és másfél órás eredménytelen tárgyalás után végül vértelen, ám radikális módszerrel ártalmatlanították a férfit. Babzsák-lövedékekkel bezúzták az autó utasoldali ablakát, majd fénygránátokkal megzavarták a tolvajt, végül egy golyóálló pajzs rejtekéből egy rendőr könnygázt fecskendezett be az utastérbe. 
Utóbbiból a szél a rendőrök felé is sodort egy nagy adagot, így a hatóság megkönnyezte, ahogy a mentők elszállították a magatehetetlenné vált férfit. 
Hogy miért kellett ekkora felhajtás egyetlen – igaz, méregdrága – autó miatt, nem tudni. Mindenesetre az üzenet egyértelmű: befolyásos emberek lakóhelyén nem kifizetődő a bűnözés.