Nem mindenki örül az üzemanyag-értékesítési láncban, ha tovább nő az ár. Olaszországban a benzinkutasok kezdtek sztrájkba az újabb drágítás ellen. Kedd este tíz órától péntek reggel hat óráig tart az üzemanyag-állomások üzemeltetőinek országos sztrájkja.

Az autópályákon, gyorsforgalmi utakon és a városi körgyűrűkön levő kutakat érinti a munkabeszüntetés.

A töltőállomások üzemeltetőit tömörítő szakszervezetek azt követően hirdették meg a sztrájkot, hogy a benzin ára elérte a literenkénti 1,837 eurót (537 forint), a dízel pedig az 1,769 eurót (517 forint).
    
A benzinkutasok közleménye szerint a gazdasági válságban már egyébként is visszaesett járműhasználat és csökkent üzemanyag-fogyasztás közepette az újabb áremelés indokolatlan, a nyári vakációjukra induló olasz családokat sújtja és a kutaknál dolgozó több mint hatezer ember munkahelyét veszélyezteti.
   
Az olasz fogyasztóvédők hozzátették, az eurózónában jelenleg Olaszországban a legmagasabbak az üzemanyagárak. Egy teljes tankolás 4-7 euróval (1200-2000 Ft) drágább, mint egy hónapja.
   
Flavio Zanonato fejlesztési miniszter szerdára egyeztetésre hívta az Olaszországban érdekelt kőolajtársaságoknál, autósztráda-vállalatoknál és üzemanyag-állomásoknál működő szakszervezeteket a helyzet rendezésére.

Magyarországon ma ismét drágult benzin, négy forinttal kerül többe. A múlt héten a gázolaj és a benzin ára kétszer is nőtt, mindkettő összességében 8 forinttal. A benzin fogyasztói ára 421-422 forint, a gázolaj átlagára 422-423 forint jelenleg.
 
Azt olvasta már, hogy perelhető a rendőrség a téves bírságok miatt?