Hivatalosan is bemutatta új modelljének első képeit a Škoda. 

Noha a Rapid Spaceback csak szeptemberben lép színre, európai értékesítése pedig nem kezdődik meg október előtt, most lehullott a lepel az eddig csak számítógépes grafikákon és kémfotókon látott autó megjelenésének részleteiről Fejlesztői szándéka szerint a 2602 mm-es tengelytávú, ám a limuzin 4483 mm hossza helyett csupán 4303 mm-es (azaz 18 centivel rövidebb) Rapid Spaceback. 
Ez azt jelenti, hogy az utastér mérete változatlan maradt, a csomagtartó ellenben alaposan összement: az Octavia mintájára ötajtós, de lépcsős hátú alapverzió 550 literjével szemben a Spaceback csupán 415 literes üreget kínál – igaz, ez 1380 literre bővíthető. 

Felárért lejjebb ér a szélvédő

A Spaceback, amely megjelenésében már a napokban bejelentett, ráncfelvarrott arculatot kapja, a kategóriában elérhető, illetve a fivére által már bemutatott összes trükköt beveti, a kétfedelű, ráadásul variálható belső beosztású csomagtértől kezdve az oldalajtóban elhelyezett szemeteskukáig. A kalaptartó kiemelve a hátsó ülések mögött elhelyezhető. Az uniós országokban alapárasnak ígérik az ESP-t, opcióként xenon fényszóró, abroncsnyomás-felügyelet és visszagurulás-gátló is rendelhető majd. Szintén extra tartozék a teljes tetőt kiváltó panorámaablak, amelyhez akár lefelé megnyújtott hátsó szélvédő is társítható, így körös-körül üvegbe burkolózhatnak a Spaceback utasai. 
A motorkínálat két dízelből és négy benzinmotorból áll, a teljesítménytartomány 75-122 LE. A Rapid Spaceback újdonsága a lépcsőshátúhoz eddig nem kínált, 1,6 literes, 90 lóerős TDI, 3,8 literes átlagfogyasztással, 99 g/km CO2-kibocsátással.

Szerző: