Lehetséges, hogy a Mercedes-Benz a következő generációs CLA modellt Mexikóban gyártaná – erről Dieter Zetsche, a Damiler elnöke, a Mercedes-Benz vezérigazgatója beszélt az Automotive News lapnak.

A Daimler tárgyalásokat folytat a japán Nissannal a kompakt modellek gyártásában folytatandó együttműködésről, a Nissan Infiniti modelleket készítene a kibővített amerikai üzemben. “Mexikó a legjobb hely az Egyesült Államok szempontjából” – mondta Zetsche, hozzátéve, hogy egy közös vállalatnak a Nissannal gazdaságilag több értelme van, mint egy új gyárnak.


A CLA szedán jelenleg a Mercedes magyarországi, kecskeméti üzemében készül, ahol információnk szerint már dolgoznak a modell kombi változatának előkészítésén is. Még idén elkészülhet az első prototípus és 2015 elején indulhatna a sorozatgyártás.

A második generációs modell gyártása 2018-ban kezdődne meg a Nissan mexikói Aguascalientes üzemében. Zetsche közlése szerint a döntés hátterében az állhat, hogy ez a modell lenne a legnagyobb darabszámban készült Mercedes-modell az USA-ban és el szeretnék kerülni az árfolyamváltozásából származó problémákat az amerikai gyártás fokozásával. 

A végső döntést közös vállalkozás elindításáról 2014-ben hozzák meg. Egyelőre nem világos, hogy párhuzamos gyártásról lenne szó, vagy Kecskeméten befejeződne a CLA készítése.

A CLA csak egy modell a Mercedes új elsőkerék-hajtású padlólemezén, hiszen az A- és B-osztály is ugyanerre a platformra készül, illetve érkezik a GLA  szabadidő-autó is. Kecskeméten B-osztály is készül, a CLA helyét más modell is átveheti, de kisebb darabszám mellett is folyhat a termelés.