A Nissan bemutatta a Datsun első új modelljét, a Go-t. Nevét a márka elődvállalatának első autójától, az 1914-ben bemutatott DAT-GO-tól örökölte. A Datsun a Nissan harmadik márkája az Infiniti mellett.


A Nissan Micra alapjaira épülő Go 3785 mm hosszú, 1635 mm széles és 1485 mm magas, vagyis kisautó. Az ötajtós ferdehátú modell motorja 1,2 literes benzines, amely ötfokozatú manuális sebességváltón keresztül hajtja az első kerekeket.

Ötszemélyesnek hirdeti a kocsit a Datsun, de vélhetően nem akarják kedvét szegni az ennél több tagú utazásoknak sem. A váltókar és kézifékkar a műszerfalra került, a két első ülés között pedig nincs hézag, folytonos a szivacs. Nincs akadálya, hogy a biztonságra fittyet hányva akár hárman bepréselődjenek oda.

Az autó pontos árát még nem hozták nyilvánosságra, de annyit igen, hogy kevesebb, mint 400 000 indiai rúpiába kerül majd, azaz másfél millió forintnál is olcsóbb lehet. Rendelhető lesz hozzá klíma és MP3-csatlakozó is, de várhatóan a puritánabb modellek lesznek népszerűbbek.

A Nissan tervei szerint a Datsunok elsődleges piaca Oroszország, India, Indonézia, Dél-Afrika, azaz fejlődő országok lesznek, ahol helyi gyártással tartják majd olcsón az árakat. Az első Datsun-modellek 2014-ben kerülnek piacra, de 2015-re újabb karosszériaváltozatokkal bővül a kínálat, várható 3 és 5 ajtós, illetve szedán kivitel is.