Múlt csütörtökön borzalmas tragédiába torkollott a dél-texasi Alvarez család vidámnak induló kirándulása. Az anyuka és négy gyermeke a kikötőbe tartottak szomszédjuk, az 56 éves Juan Pablo Morales kapitány invitálására, aki meg szerette volna nekik mutatni garnélahalász hajóját. 


Pontosan nem tudni, kinek és miért támadt az a rettentő rossz ötlete, hogy a kikötőben a 29 éves anyuka átadja a kormányt a család legnagyobb gyermekének, a 14 éves Debbie-nek (nyitóképünkön jobbra), hogy életében először a vízparton vezessen autót. A család egyik, otthon maradt tagja szerint maga a kislány nyaggatta anyját, aki bár először ellenállt, végül beadta a derekát. 
Hallgatnia kellett volna az anyai megérzésre: a tinédzser első mozdulatával a fék helyett a gázra lépett, és egyenesen belehajtott a hat méter mély vízbe. 
A vezető csodával határos módon épségben kikecmergett a járműből, azonban az autóban utazó hajóskapitány, az édesanya, valamint a kislány három testvére (10, 7 és 4 évesek; nyitóképünkön balra) bent rekedtek a járműben. 
Amikor a tűzoltók daruval kiemelték az autót, a csomagtartóban találták meg a holttesteket; vélhetően a hátsó ajtón keresztül próbáltak kimenekülni a járműből, ám a hatalmas víznyomás miatt nem tudták kinyitni a nagyméretű csapóajtót.

Szerző: